Basketbal2de klasse (m)oxaco - port of antwerp giants b (zaterdag 20.30u)

Sam Van Hoey moet geblesseerde Nick Celis doen vergeten: “Stiekem droom ik van titel met Oxaco”

Sam Van Hoey moet geblesseerde Nick Celis doen vergeten:  “Stiekem droom ik van titel met Oxaco”

Sam van Hoey. Foto: smb

Oxaco plaatste zich gisteravond ten koste van derdeklasser Latem De Pinte voor de kwartfinales van de Beker van Vlaanderen (78-69) en speelt dit weekend de derby tegen Port of Antwerp Giants B. Bij afwezigheid van de geblesseerde sterspeler Nick Celis moeten andere jongens opstaan. Sam Van Hoey is een van hen.

Celis kampt met een scheurtje in de mediale band van de rechterknie en is out tot februari. “De kerstbreak komt dan ook heel gelegen”, zegt Sam Van Hoey.

“Dat zijn toch weer enkele weken minder dat we Nick moeten missen. Maar het is nu aan anderen om het voortouw te nemen. We zitten zeker nog niet op ons tandvlees en kunnen nog altijd een tandje bijsteken. Dat zal ook nodig zijn om onze gunstige plaats in het klassement te behouden. Ik heb er een goed gevoel bij, deze groep is daar sterk genoeg voor. Met Gent Hawks en Gembo staan we nu samen op een gedeelde tweede plaats, we blijven vol voor die top vier gaan (dat zou een thuisvoordeel geven in de play-offs, red.). Daarvoor hebben we in de terugronde nog zeven of acht zeges nodig, dat moet lukken. Stiekem droom ik zelfs van de titel. In de play-offs kan alles en tenslotte wonnen we dit jaar al van Waregem, Gent en Gembo. Bovendien is Waregem een ploeg die ons goed ligt.”

Maar zaterdag wacht er dus eerst de komst van Giants B. De havenploeg won afgelopen weekend nog bij Gistel-Oostende en staat ondertussen toch in de top zes.

“De wedstrijd van zaterdag wordt een goede waardemeter. Zij zullen gebrand liggen op een goede prestatie, het blijft toch een derby. Voor mij is het echter een wedstrijd zoals een andere. Ik heb niet zo’n band met Giants, zoals ik die wel heb met Ekeren of Gembo.”

Van Hoey heeft zeker geen spijt van zijn keuze voor Oxaco. “Ik kwam naar hier voor speelminuten en mag niet klagen. Ik krijg veel vrijheid van onze coach. Van eerste klasse lig ik niet meer wakker, maar ik blijf gezonde ambitie koesteren. Mijn shots moeten wel nog beter. Die zijn nog niet wat ze moeten zijn, door die nieuwe ringen in onze kersverse sporthal. We spelen nu met zwevende ringen, wat een heel verschil is met exemplaren aan een vaste paal. Door veel shotoefeningen te doen, proberen we dat probleem op te lossen. Het thuisvoordeel van Capenberg gaan we nooit meer hebben, vrees ik. De ploegen waren echt bang om naar daar te komen.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S