Gerecht viseert Armeense criminelen

Gokschandaal in tennis: 48 verdachten opgepakt

Gokschandaal in tennis: 48 verdachten opgepakt

Foto: EPA

Er wordt op grote schaal gegokt op vervalste wedstrijden uit het ITF-tenniscircuit. Dat schrijft La Dernière Heure, dat ook weet dat er in ons land al 48 verdachten werden opgepakt in achttien zaken.

Volgens La Dernière Heure wordt er in het tennis vooral gegokt op wedstrijden uit het ITF-tenniscircuit, waar spelers met een lagere ranking spelen en waar ook veel jonge tennissers hun opwachting maken. Van een aantal van die wedstrijden zouden de uitslagen al op voorhand bekend zijn geweest, waardoor gokkers hun slag konden gaan.

De 48 opgepakte verdachten waren in de eerste plaats tussenpersonen die bij officiële gokkantoren bedragen inzetten en de winst doorsluisden. Ze zouden telkens lage bedragen hebben ingezet op matchen in het buitenland en die lage bedragen gecompenseerd hebben door honderden weddenschappen af te sluiten.

In totaal openden de parketten van Brussel (8), Antwerpen (4), Gent (4) en Brugge (1) achttien zaken, waarin vooral het Armeense criminele milieu werd geviseerd. Het onderzoek zou twee jaar geleden al geopend zijn.

Corrigeer