Loopbaancoaching: ‘het effect merk je soms pas jaren later’

Loopbaancoaching: ‘het effect merk je soms pas jaren later’

Foto: Jobat.be

Centra voor loopbaancoaching zijn er bij bosjes, maar hr-dienstverlener Hudson blijft een vaste waarde. Zit je met vragen over je werk of je loopbaan of denk je aan een switch, dan kun je op 8 december terecht voor de infosessie loopbaancoaching van Hudson in Gent.

“Je kunt bij ons terecht voor individuele loopbaanbegeleiding waarvoor je loopbaancheques kunt gebruiken”, vertelt Kathy Rosseel, business leader career guidance & outplacement. De sessie op 8 december is gericht op werknemers en zelfstandigen.

“We zetten ervaren coaches in, die je professionele situatie snel en juist inschatten. Tijdens de infosessie krijg je voorbeelden van carrièrevragen. Mensen vragen om meer inzicht te krijgen in zichzelf, zitten met te veel stress op het werk, kwamen in een nieuwe levensfase terecht of willen hun work-life balance terug. Vroeger zagen we vooral vrouwen tussen de 35 en 40, nu zien we jongere mensen, meer mannen en meer 50-plussers. Langer moeten werken leidt tot vragen over hoe het verder kan.”

Anders aanpakken

Waar leidt loopbaancoaching toe? “Nagaan wat mensen achteraf doen met onze coaching is niet eenvoudig”, zegt Kathy Rosseel. “Volgens de Federatie van HR-dienstverleners Federgon veranderen mensen, die loopbaanbegeleiding volgen met het idee om van werk te veranderen, vaak juist niét van job. De helft blijft op post maar leert het anders aanpakken, anders tegen de dingen aankijken. Ze gaan een gesprek aan met hun werkgever over een beter evenwicht en minder stress. Zo wordt loopbaancoaching een moment van begeleide zelfreflectie, waarvan je het resultaat soms pas jaren later merkt.”

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees