Ze kwam 25 jaar lang haar huis niet uit, maar alles gaat veranderen voor de dikste vrouw ter wereld

Ze kwam 25 jaar lang haar huis niet uit, maar alles gaat veranderen voor de dikste vrouw ter wereld

Foto: Twitter

Iets meer dan een halve ton weegt ze en de laatste 25 jaar kwam ze haar huis niet meer uit. Om haar van haar gewicht af te helpen is een ingrijpende operatie nodig die niemand in haar thuisland wilde uitvoeren. De vrouw was wanhopig, tot ze een chirurg vond in India die haar wel wilde opereren. Maar dan werd haar visum geweigerd.

Vlak na haar geboorte werd bij de vrouw al elefantiasis vastgesteld, een ziekte waarbij de ledematen van het slachtoffer extreem kunnen opzwellen. Toen ze op haar elfde een herseninfarct kreeg en bijgevolg aan haar bed gekluisterd was, bleef haar gewicht maar stijgen. Iman Ahmad Abdulati werd als het ware een gevangene van haar eigen gewicht en kwam de volgende 25 jaar haar huis niet meer uit.

508 kilogram weegt ze nu, en ze is volledig aangewezen op hulp van haar familie. Ze smeekte dokters overal ter wereld om haar te behandelen. De Indische dokter Muffazzal Lakdawala besloot de vrouw te helpen, maar daarvoor moet ze wel eerst tot in India geraken. Iets wat gezien haar gewicht niet vanzelfsprekend is.

 

 

Een visum krijgen voor India was voor de uit Caïro afkomstige vrouw een eerste horde. De Indische ambassade vraagt dat iedereen die een visum voor het land wil, op de ambassade langskomt om vingerafdrukken te laten nemen. Dat het onmogelijk was voor Iman om haar huis uit te komen, wilde de ambassade niet geloven. Haar visum werd haar in eerste instantie dan ook geweigerd.

Het was dankzij de hulp van haar dokter dat de vrouw alsnog een visum wist te krijgen. Hij vroeg op Twitter de Indische minister van Buitenlandse Zaken te hulp: “Mevrouw, Eman Ahmad (Egypte) 500 kg heeft me gevraagd haar te redden, help me alsjeblieft om haar medisch visum in orde te brengen aangezien het haar geweigerd werd via de gangbare weg.”

De minister antwoordde meteen en zorgde ervoor dat het visum van de vrouw in orde kwam. De eerste horde was genomen, maar dat betekende niet dat alle problemen van de baan waren.

 

 

Volgens haar dokter is het onmogelijk de vrouw in een normaal vliegtuig over te vliegen. Hij probeert dan ook een vlucht te charteren. Op dat vliegtuig zal een verstevigd bed moeten staan dat het gewicht van de vrouw kan dragen. Rechtop zitten is onmogelijk voor de vrouw, en al helemaal in een vliegtuigstoel.

Haar dokter is er echter van overtuigd dat hij de vrouw weer hoop kan geven op een normaal leven. In twee jaar tijd zou hij haar ongeveer 400 kilo kunnen doen afvallen. Toch wil hij de verschillende ingrepen, die over meer dan een jaar tijd gespreid zullen worden, niet minimaliseren. “Haar leven staat op het spel. Ze is een levende tijdbom. We zullen speciale voorzorgsmaatregelen moeten nemen om te verzekeren dat haar longen het niet opgeven of dat ze geen bloedklonters krijgt.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees