DE OFFERTE. Wat kost een ladderradiator?

DE OFFERTE. Wat kost een ladderradiator?

Foto: VASCO Group

Wie warmte én design wil in zijn badkamer, komt uit bij de handdoekdroger/ladderradiator. Johan Jame, productmanager bij VASCO Group: “De prijs is afhankelijk van het design en materiaal, de grootte en afwerking. Je vindt al een ladderradiator vanaf 280 euro. Een handdoekdroger op elektriciteit is iets duurder dan een die aangesloten is op de centrale verwarming.”

Elektriciteit of centrale verwarming?

“We vullen de elektrische handdoekdroger met een warmtegeleidingsvloeistof en voorzien hem van een elektrische weerstand. Je hebt ook een regeling met temperatuurvoeler nodig en stroom op de plaats waar de radiator komt”, zegt Johan. “Groot voordeel: een elektrische versie is gemakkelijker naderhand bij te plaatsen."

"Bij een handdoekdroger aangesloten op de centrale verwarming volstaat een ventiel met thermostaatkop, en je kan het combineren met vloerverwarming. Hou rekening met de beschikbare leidingen die al aanwezig zijn.”

Design

Design speelt een belangrijke rol, toch geloven veel mensen niet dat design ook verwarmt. “Een ladderradiator kan een badkamer perfect voldoende verwarmen. Een gemiddelde ladderradiator heeft een afgifte van 1.000 à 1.500 Watt, terwijl de warmtebehoefte in een badkamer bij nieuwbouw zelfs lager is.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief en exclusief btw en plaatsing. Surf naar Livios.be voor meer info over handdoekdrogers. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees