VOETBAL1STE PROVINCIALEFC BORGHT - VK LIEDEKERKE - Sam Smismans moet Liedekerke mee uit dal halen

“Ik droom van een tweede kans als spits”

“Ik droom van een  tweede kans als spits”

Sam Smismans: “Ik ben blij dat ik werd opgevist.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na de trainerswissel zette Liedekerke een spectaculaire opmars neer, maar na een povere één op negen verzeilde de club van de Heuvelkouter opnieuw in het sukkelstraatje. Lembekenaar Sam Smismans werd opgevist en wordt op Borght mogelijk de joker.

Een verplaatsing naar Borght betekent een klein veld en een stugge tegenstrever, wat niet meteen de droomcomponenten zijn voor Liedekerke?

Sam Smismans: “Nadat Liedekerke me vorig seizoen polste, ging ik meteen een kijkje nemen tijdens de eerstvolgende partij en dat was precies een uitwedstrijd tegen Borght. Ik herinner me inderdaad een klein veld en een echte bikkelmatch die bol stond van de duels. Liedekerke is eerder een combinerende ploeg die moet proberen om zijn eigen spel te ontwikkelen. We moeten ons voetballend vermogen aanwenden om de wedstrijd in ons voordeel te oriënteren. Met een zege sluiten we aan met de middenmoot. Die driepunter is een must. Liedekerke moet uit het dal klimmen. Een eerste stap kunnen we beter vandaag dan morgen zetten. Een hoopgevende zege net voor de winterstop zou deugd doen.”

Na een paar prima prestaties bij Liedekerke B werd je nu opgevist door coach Johan Hertveldt. Deze kans moet je grijpen?

“Het ligt in de bedoeling om meer speelminuten af te dwingen. Ik was best tevreden dat ik de voorbije weken met Liedekerke B volledige wedstrijden kon afwerken. Zo hield ik mijn conditie op peil en kweekte ik matchtempo. Ik ben blij dat ik nu werd opgevist. Eigenlijk was dat een volslagen verrassing. Ik werd gevormd als offensieve middenvelder, maar kan ook als diepe spits fungeren. Eigenlijk droom ik stiekem van een kans als tweede spits. De coach mag erop rekenen dat ik mijn kans zal grijpen.”

Je kwam over van Pepingen en zette eigenlijk een stap terug?

“Ik doorliep de jeugd van SK Halle en verhuisde op mijn 17de naar Pepingen. Daar behoorde ik vier jaar lang tot de A-kern, maar veel speelkansen leverde dat niet op. Daarom koos ik voor Liedekerke waar de vorige coach me vertelde dat er een mooie toekomst voor mij was weggelegd bij Liedekerke. Steven Bellemans hield zijn woord niet, want ik kwam nauwelijks aan de bak. Al besef ik dat ook mijn prestaties ongetwijfeld hebben meegespeeld. Geen enkele coach laat een sterke speler zo maar links liggen. Ik studeer intussen optiek zodat ik in de Halse optiekzaak van mijn ouders kan bijspringen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio