Deze twee boezemvrienden zetten 800 kinderen na de schooluren aan het sporten

Deze twee boezemvrienden zetten 800 kinderen na de schooluren aan het sporten

Bert Misplon doet na de schooluren oefeningen motoriek met kinderen op basisschool De Piramide, in de Brugse Poort. Foto: fvv

Gent -

De school als sportclub gebruiken: in de armste wijken van Gent gebeurt het massaal. Topatleet Bashir Abdi (27) en Bert Misplon (27) zetten wekelijks liefst achthonderd kinderen na de schooluren aan het sporten. De Stad geeft hen daarvoor een forse financiële duw van 42.000 euro.

Terwijl heel wat Gentse jeugd na de schooluren van training naar training holt, blijven kansarme kinderen vaak gefrustreerd thuis achter. Omdat hun ouders de sportclub niet kunnen betalen, brengen ze hun vrije tijd door op de bank, met een hele rist aan negatieve gevolgen: verveling, overgewicht, weinig zelfvertrouwen.

De boezemvrienden Bashir Abdi, afgelopen zomer nog deelnemer aan de Olympische Spelen, en Bert Misplon brengen daar met hun vzw Sportaround verandering in. Ze lanceerden een oproep aan scholen om ook na 16 uur hun poort voor de buurt open te zetten. Ze kregen een antwoord van 28 scholen in de armste wijken van Gent, zoals de Brugse Poort, het Rabot, de Muide en Ledeberg.

“In die scholen zetten we met een ploeg van vijftig vrijwilligers iedere week achthonderd kinderen aan het sporten. Zowel leerlingen van die school als kinderen uit de buurt – kansarm of kansrijk – zijn welkom. De sociale mix is belangrijk”, vertelt Misplon.

INFO

www.sportaround.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees