VIDEO. Kersvers Belgisch kampioen struikduiken heeft ambitie: “Nu op naar het EK”

Dendermonde / Aalst -

Met een magnifieke salto heeft de achttienjarige Robbe Claessens uit Schoonaarde goud gepakt op het allereerste Belgisch kampioenschap struikduiken in Aalst. De kersverse kampioen koestert ambities: “Nu op naar het EK of, wie weet, het WK?”

Hij was de week voordien nog van een kraan gedonderd met gescheurde gewrichtsbanden tot gevolg, maar dat belette Thijs Wauters (22) uit Kruishoutem niet om samen met zijn vrienden, oud-leiding bij de scouts, zaterdag naar Aalst af te zakken. Zijn krukken waren een welgekomen hulp om een impressionante duik te maken in de hoop struiken die verzameld lagen in het zaaltje aan de Sint-Janskring. “Wij hadden op Facebook gezien dat hier een BK Struikduiken plaatsvond, en hebben niet getwijfeld”, zegt Wauters. “Pijn? Dat valt wel mee. Het is vooral een heel toffe ervaring.”

Tom Huwens (39) uit Baardegem hield er een ferme schram aan over. “Dat hoort erbij”, zegt hij. “Professioneel struikduiken stond al jaren op mijn bucketlist.”

En dan komt een lange kerel aan, met een fluogroene onderbroek in de stijl van Borat. Hij pompt, neemt een aanloop en maakt een magnifieke salto vooraleer ondersteboven in het gewas te belanden. Hij balt zijn spieren en verlaat de strijdzone. Zijn vriendengroep knikt goedkeurend, en ook op de jury maakt hij blijkbaar een onovertrefbare indruk: Robbe Claessens (18), een geboren en getogen Aalstenaar die nu in Schoonaarde woont, pakt goud.

“Ik kan me beginnen voorbereiden op een EK of, wie weet, een WK struikduiken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees