paardensport lrv-jumping

Hannelore Beckers is terug van heel jaar weggeweest

Hannelore Beckers is terug van heel jaar weggeweest

Hannelore Beckers: “Ik droom van een professionele carrière.” Foto: jh

Hannelore Beckers is terug van weggeweest. De Lommelse, die bijna een jaar uit beeld verdween wegens rugproblemen, boekte op de LRV-wedstrijd in Peer (klasse Zwaar 2) haar tweede zege op rij. “En dan te weten dat ik dit paard, Haspe Crack C vh Vijverbos, nog maar een maand ter beschikking heb”, reageert Beckers.

“Het was inderdaad een jaar stil rond mij”, beseft de 20-jarige dressuurruiter, “wegens rugpijnen. Bijkomend probleem was dat ik in het verleden slechts over één paard - Gokker - beschikte. Nu zijn er dat drie.”

“Zo kochten mijn ouders afgelopen zomerseizoen Haspe Williams en heb ik sinds een maand ook Haspe Crack C vh Vijverbos onder mijn hoede. Zijn eigenaars zochten een ruiter en daar zorgde Piet Lenskens voor (lacht).”

Dagelijks les

“Een jaar geleden ben ik trouwens overgestapt van Evi Steyvers naar Piet Lenskens. Mijn paarden staan nu bij hem in Grote Brogel gestald. Ik krijg dagelijks les van Piet en eenmaal per week werkt dressuurspecialiste Camilla Sygall me bij.”

Met succes: Beckers won vorig weekend na de wedstrijd van het LRV-gewest Neerpelt in de Breugelhoeve Peer de klasse Zwaar 2. “Haspe Crack C vh Vijverbos is een machine”, vertelt Hannelore Beckers met trots.

De Lommelse zit in haar laatste jaar Leefgroepwerking en loopt momenteel stage in dienstencentrum De Wiek in Hamont. “Mijn ouders vinden een diploma heel belangrijk en ze hebben uiteraard gelijk. In juni is het normaal gezien zover. Daarna ga ik alles op de paarden zetten. Ik droom van een professionele carrière. Hopelijk kunnen deze drie paarden me op weg helpen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio