Nederlandse reisorganisatie Corendon en Ryanair slaan handen in elkaar

Nederlandse reisorganisatie Corendon en Ryanair slaan handen in elkaar

Foto: BELGAIMAGE

De Nederlandse reisorganisatie Corendon slaat de handen ineen met de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. Dat meldde Corendon-topman Steven van der Heijden maandag tijdens een presentatie van de toekomstplannen van het bedrijf. Ook de Belgische klanten komen in aanmerking voor de zitjes.

Vanaf april biedt Corendon reizen aan waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Het is volgens Van der Heijden voor het eerst dat Ryanair een dergelijke samenwerking met een reisorganisatie aangaat. De aankondiging volgt kort op een soortgelijke overeenkomst die Corendon-concurrent TUI Nederland sloot met EasyJet. Volgens Van der Heijden is de samenwerking tussen Corendon en Ryanair vooral gericht op vakantievluchten. Bij EasyJet en TUI gaat het volgens hem voornamelijk om stedentrips.

Een van de redenen om met Ryanair in zee te gaan is het feit dat Corendon nu niet op de luchthaven van Eindhoven vliegt. Ryanair vliegt op zijn beurt vanaf deze luchthaven op circa tien bestemmingen waar Corendon als reisorganisatie actief is. Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro zijn de eerste vier bestemmingen waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Mocht de samenwerking succesvol zijn dan is de kans groot dat meer bestemmingen worden toegevoegd. Dat kan volgens de Corendon-topman al deze zomer.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees