VOETBAL 1STE PROVINCIALE

Unanieme lof voor besluit tot splitsing vanaf volgend seizoen

Liedekerke -

“Behalve Ritterklub en FC Haren kozen alle Brusselse clubs voor de Waals-Brusselse ACFF”, aldus manager René Kruys van RSD Jette, tevens ondervoorzitter van de vereniging van Brusselse clubs.

Vele derby’s

“De franstalige Eerste provinciale wordt vanaf volgend seizoen met 14 clubs sterk Brussels getint, want we zijn nu al met vijf en er komen er uit tweede provinciale allicht nog bij. Met de vele derby's is de belangstelling allicht gewaarborgd. Voorts hebben we elk seizoen alvast zeker één Franstalige stijger naar derde amateurklasse.”

“Op financieel vlak zullen we nu ook subsidies kunnen krijgen van het Adeps mits we voldoen aan bepaalde vereisten. Sportief valt het nog af te wachten. Vlaamse clubs stoelen vaak op fysiek, organisatie en inzet. Bij de Brusselse clubs primeert meestal techniek. Die onderlinge duels waren dus soms wel nuttig om van elkaar te leren.”

“We zijn tevreden met deze splitsing”, zegt secretaris Ludo Janssens van RC Butsel. “We zijn dan de Brusselse ploegen kwijt. Ze brengen telkens hooguit een vijftal supporters mee. Een viertal Vlaamse clubs uit tweede A en B stijgen en zo krijgen we meer derby's. De afstanden worden kleiner, al zijn er nog clubs uit de Brusselse regio zoals het verre Liedekerke.”

“Het wordt een reeks waarin het er gezelliger aan toe zal gaan. Allicht zal het sportieve niveau een stapje achteruit gaan, maar toch verwacht ik dat er op termijn kwalitatief sterke clubs toetreden. Ik denk nu bijvoorbeeld aan Aarschot. Gelukkig is er slechts één daler, maar voor ons blijft het knokken in de terugronde voor het behoud.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio