VOLLEYBALBEKER VAN BELGIËHALVE FINALES (HEEN)LINDEMANS AALST - KNACK ROESELARE - Matthijs Verhanneman ziet heenwedstrijd van halve finales in Aalst als eerste van vier toppers voor Nieuwjaar

“Goeie vormpeil bevestigen”

“Goeie vormpeil bevestigen”

Voor Matthijs Verhanneman en co. is de uitmatch bij Aalst van vandaag de eerste echt belangrijke wedstrijd van het seizoen. Foto: BART VANDENBROUCKE

Roeselare -

De heenmatch in de halve finale van de beker van vanavond in Aast wordt de belangrijkste opdracht voor Roeselare van het seizoen tot nog toe. De bekerfinale halen en die ook winnen is immers traditioneel een van de hoofddoelstellingen van Knack.

“Of ik niet liever had meegespeeld tegen Belgorod in de Champions League vorige donderdag? Wat moet ik daar nu op antwoorden”, houdt Matthijs Verhanneman zich op de vlakte. “Iedereen staat graag in elke match op het terrein, maar we kennen intussen het systeem van roteren. De trainer stelt de ploeg op en daar moet je je als speler bij neerleggen. Ik was vorige week lichtjes geblesseerd maar wel speelklaar. Het team deed het uitstekend tegen Belgorod en er waren dus geen redenen om te wisselen. Er volgen nog heel wat belangrijke matchen en ik krijg nog wel de kans om mij te tonen.”

Zondag in Borgworm stond Verhanneman wel in de basis. Roeselare klaarde de klus zonder set tegen en dit al voor de zevende keer dit seizoen, zelfs met kapitein Hendrik Tuerlinckx op de bank en Piotr Orczyk in zijn plaats op de opposite.

Andere koek

“We waren niet echt gerust in de verplaatsing”, weet Matthijs Verhanneman. “Borgworm staat wel laatste maar Aalst moest daar wel twee sets en een punt prijsgeven. Er was ook het gevaar van de decompressie na de slopende partij tegen Belgorod. Het viel bijzonder goed mee want enkel in de derde set duurde het tot 20-21 voor we definitief afstand konden nemen.”

“In Aalst wordt het andere koek”, beseft Verhanneman. “Het is de eerste écht belangrijke wedstrijd van het seizoen. Er is natuurlijk nog de terugmatch over twee weken maar ons doel is om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven. Frank Depestele en maats zullen dubbel gemotiveerd zijn. Ook zij willen in februari naar het Antwerpse Sportpaleis om er de finale te spelen en zullen zich zeker willen revancheren voor de zware competitienederlaag van enkele weken geleden. Wij verknalden toen het feestje van de opening van hun nieuwe zaal door ze met 0-3 van het terrein te vegen. Wij speelden daar een heel degelijke match maar Aalst was toen echt nergens. Dat zal nu zeker anders zijn.”

“Voor Nieuwjaar wachten ons nog vier topmatchen”, besluit Matthijs Verhanneman. “De bekermatch in Aalst, zaterdag de competitiewedstrijd thuis tegen Antwerpen, volgende week donderdag in Perugia in de Champions League en op 28 december de terugmatch van de beker thuis tegen Aalst. Tijd dus om ons goeie vormpeil van de jongste weken te bevestigen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio