BASKETBALCHAMPIONS LEAGUE UTENA 81 - OOSTENDE 71

Dusan Djordjevic: “Het gemis aan voldoende frisheid liet zich voelen”

Dusan Djordjevic: “Het gemis aan voldoende frisheid liet zich voelen”

Utena-Oostende: Dusan Djordjevic wacht Best op. Foto: RR

Op de negende speeldag van de Champions League misten de vermoeide Oostendenaars in centraal Litouwen enige frisheid om een agressief Juventus Utena te verschalken. Oostende greep naast de kans om naar de vierde stek te klimmen. Het blijft vijfde in een poule van acht.

Oostende was niet op zijn sterkst. Voor Jean Salumu kwam het duel in Utena nog te vroeg. Door zijn voetblessure moest hij dinsdagochtend de training snel staken.

Oostende proefde geen enkele minuut van enige voorsprong. Telkens de Zeekapiteins aan hun achterstand knaagden, konden ze de score nooit helemaal doen kantelen: 18-16, 39-37, 48-47, 53-51.

“Dit was een heel moeilijke avond met een fysiek harde strijd tegen een heel ervaren team”, opende Dusan Djordjevic zijn matchanalyse. “In de eerste helft startten we behoorlijk goed, zeker op verdedigend vlak. Na de rust leek het oké te zijn. Misschien begingen we aanvallend op belangrijke momenten iets te veel vergissingen. We naderden en voelden de thuisploeg binnen handbereik: op één en twee puntjes. Toen telden we telkens te veel balverliezen. Ook ik nam enkele slechte beslissingen. Het was jammer dat Newbill, die aanvallend zo interessant startte en iets moois kan creëren, in iets meer dan zeven minuten vier fouten hoorde. In de reboundduels waren de Litouwers heel agressief. Het verschil in terugkaatsers is duidelijk: 42-25 waarvan 15-6 in de offensieve rebounds. In het laatste kwart liet het ervaren Utena op zijn eigen terrein die zege niet meer ontfutselen. Op hun winst valt niets aan te merken. Wij misten wel enige frisheid want dit is een zware periode met een zesde match in veertien dagen, zelfs de derde in vijf dagen. Deze reis kroop ook in de kleren. Ik ben heel ontgoocheld”, bekende Djordjevic die kansen op de vierde plaats nog niet wil weggooien. “In de resterende vijf speeldagen hebben we nog drie thuismatchen. We trachten thuis niet meer weg te geven.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S