IJspiste Winterland grotendeels voor rolstoelgebruikers

Hasselt -

Winterland houdt in de kerstvakantie op weekdagen van 10 tot 12 uur de schaatspiste beschikbaar voor rolstoelgebruikers.

Winterland houdt in de kerstvakantie op weekdagen van 10 tot 12 uur de schaatspiste beschikbaar voor rolstoelgebruikers. “Ook als er veel valide schaatsers zouden komen, maken we dan een groot gedeelte van de baan vrij voor de rolstoelen. Buiten die uren zijn ze ook welkom als we de veiligheid kunnen garanderen”, zeggen Winterlandorganisator Maurice Schoenmaekers en schepen Gerald Corthouts.

Vorige week was er immers een klacht van een rolstoelgebruiker die van het ijs was gehaald. “We zijn een rolstoelvriendelijk evenement en dan kan dit gewoon niet. Jaarlijks krijgen we bezoek van honderden mensen in een rolstoel”, zegt Maurice Schoenmakers. “Ze kunnen in elke tent binnen, zelfs onze paardenmolen is speciaal aangepast. En dan gebeurt zoiets. Daarom doen we deze geste.” “We zijn overeengekomen dat één begeleider gratis mee het ijs op mag, terwijl de rolstoelgebruiker zijn schaatsbeurt betaalt”, zegt schepen Corthouts.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio