Actiecomité stuurt open brief naar minister Joke Schauvliege over komst kippenbedrijf

OPEN BRIEF. "Minister Schauvliege, U bent ineens onze laatste hoop"

OPEN BRIEF. "Minister Schauvliege, U bent ineens onze laatste hoop"

Het actiecomité strijdt al even tegen de komst van een kippenbedrijf op de grens van Waarschoot en Zomergem. Maar de eigenaar heeft bijna alle vergunningen te pakken... Foto: Lieve-R-Zuiver

Zomergem / Waarschoot - Het actiecomité Lieve-R-Zuiver schreef een open brief aan Vlaams Minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Het actiecomité strijdt nu al enige tijd tegen de komst van een kippenkwekerij op de grens van Waarschoot en Zomergem.

Beide gemeenten weigerden telkens een milieu- en bouwvergunning te verlenen, maar de landbouwer kreeg keer op keer gelijk in beroep. Het actiecomité heeft nog één kans om de plannen tegen te houden, maar die beslissing ligt in handen van Vlaams minister Joke Schauvliege.

In de brief verwijst woordvoerder Fons Standaert naar de beslissing van Schauvliege en de Vlaamse Regering om de Vlaamse open ruimte te beschermen. 

Met belangstelling volg ik via de media de berichten over de betonstop, inbreiding en klimaatdoelstellingen. De overheid lijkt eindelijk van plan om Vlaanderen leefbaar te houden. U lijkt daarin zelfs het voortouw te willen nemen. 2040 is wel een verre horizon, maar goed, u steekt uw nek uit. Ik juich toe dat de overheid plant om samen met lokale besturen doordachte beslissingen te nemen in ons gemeenschappelijk belang.

Dat de minister die beslissing nam, geeft het actiecomité hoop. Ze vragen de minister dan ook om haar plannen om te zetten in concrete beslissingen.

Als u het echt meent met die nieuwe beleidsvisie van u en uw ambtgenoten kan dit bedrijf hier niet komen. Dan behouden we de schitterende natuur en kunnen nog vele generaties genieten van dit prachtige rustpunt. We rekenen op u, mevrouw de minister, want dit is de manier om Vlaanderen leefbaar te houden. We hopen dat u niet zwicht onder druk van wie dan ook...

De open brief kan u integraal lezen op de blog van Lieve-R-Zuiver

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio