Ondanks de kritiek: “Theo Francken zou een goede N-VA-voorzitter zijn”

Ondanks de kritiek: “Theo Francken zou een goede N-VA-voorzitter zijn”

Foto: BELGA

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zou een goede opvolger zijn van Bart De Wever als voorzitter van de N-VA. Dat vinden zowel minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon als Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Ook De Wever zelf had eerder aangegeven dat Francken een goede partijvoorzitter zou zijn.

LEES OOK. Theo Francken heeft ook in Wallonië fans: “Hij is een supergeniale kerel”

De staatssecretaris ligt onder vuur omdat hij ondanks een gerechtelijk bevel en een bezoek van de gerechtsdeurwaarder,weigert om een gezin uit Syrië een visum te geven. Maar dat zien de N-VA-kopstukken anders. “Theo is een klasbak. Hij doet het uitstekend op Asiel en Migratie, ondanks de kritiek. Soms zeg ik tegen hem: ‘Theo, denk eens drie keer na voor je een bericht op Twitter zet’”, zegt Jan Jambon woensdag in Knack.

Volgens hem heeft Francken alles in zich om een goede partijvoorzitter te zijn. “Ik heb hem leren kennen toen ik fractieleider in de Kamer was: zijn talent was al gauw duidelijk. Het begon al in de periode van vijfhonderd dagen dat België zonder regering zat. Als kersvers Kamerlid kon Theo, bij herhaling, een meerderheid vinden om een aantal totaal nieuwe wetten rond migratie te stemmen. Hij heeft de basis gelegd van het beleid waarvan Maggie De Block nadien als staatssecretaris de vruchten heeft kunnen plukken”, vervolgt hij.

“Hij is nog jong, maar toch al met een grote rijpheid”

Theo Francken startte zijn politieke carrière op het kabinet van toenmalig Vlaams minister Geert Bourgeois. En de huidige Vlaams minister-president sluit zich aan bij Jambon en De Wever over Francken als partijvoorzitter. “Theo zou dat zeer goed doen”, zei hij woensdag in De Ochtend op Radio 1. “Hij is een nog jonge man, met toch al een grote rijpheid. Hij bestuurt zeer goed en wordt breed gedragen in de partij. Hij is iemand die het echt aan zou kunnen. Hij zou inderdaad een goede kandidaat zijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees