“We zijn geen favoriet”

Real Madrid zonder aanvoerder in halve finale WK voor clubs

Real Madrid zonder aanvoerder in halve finale WK voor clubs

Foto: REUTERS

Real Madrid-verdediger Sergio Ramos moet de halve finale van het WK voetbal voor clubs aan zich voorbij laten gaan. Coach Zinédine Zidane geeft zijn sterkhouder rust voor de confrontatie met het Mexicaanse Club America van donderdag in Yokohama. Volgens de Fransman is Ramos een beetje oververmoeid geraakt na de reis naar Japan.

De Spanjaard is vooral de afgelopen tijd een belangrijke waarde voor Real. Nadat hij anderhalve week geleden in de slotfase een nederlaag voorkwam bij rivaal FC Barcelona (1-1), maakte de verdediger zaterdag in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña opnieuw een belangrijk doelpunt (3-2). “Sergio zal morgen niet spelen”, aldus Zidane woensdag op zijn perspraatje. “Het is niets ernstigs, maar hij is wat moe. Morgen speelt hij niet, voor (een eventuele finale) zondag zien we nog wel.”

“Het zal een moeilijke wedstrijd worden”, keek Zidane vooruit naar het duel zelf. “Ik denk niet dat we favoriet zijn, hoewel mensen zullen denken dat we wel even winnen. Club América is een sterke tegenstander. We zullen ons uiterste best moeten doen om de finale te halen.”

De partij tussen Real en Club America is de tweede halve finale op het WK voor clubs. Woensdag strijden het Colombiaanse Atletico Nacional en het Japanse Kashima Antlers in Osaka om het eerste finaleticket.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.