Schoft die vrouw van trap duwde is gekend maar onvindbaar

De man die in een massaal gedeelde filmpje in een Berlijns metrostation een vrouw van de trappen duwt en daarna onverschillig wegwandelt, is geïdentificeerd maar nog niet gevat.

De ongemeen brutale feiten dateren al van 27 oktober en werden gefilmd door een beveiligingscamera. Op de beelden is te zien hoe een man met sigaret in de mond en bierflesje in de hand een vrouw in een Berlijns metrostation in de rug van de trap duwt. Drie kompanen kijken toe. Het kwartet wandelt zonder omkijken doodgemoedereerd verder terwijl de 26-jarige vrouw kermend en met een gebroken arm onderaan de trap blijft liggen.

Het populaire Duitse dagblad Bild kreeg het filmpje in handen en plaatste het dit weekend online. Pas daarna verspreidde ook de politie de beelden, zes volle weken na de feiten. Het werd door enorm veel mensen bekeken en lokte een golf van verontwaardigde reacties uit.

Twee dagen later kreeg de politie een bruikbare tip die leidde tot de arrestatie van een van de vier daders. Omdat de man met de Bulgaarse nationaliteit zelf niet actief had deelgenomen aan het geweld werd hij na verhoor vrijgelaten.

Volgens Bild leverde het verhoor niet bijster veel info op voor de politie, behalve dat de dader en zijn drie kompanen met elkaar verwant zijn. Ondertussen is de identiteit van alle vier de daders bekend. Toen de politie uitrukte om de hoofddader op te pakken, bleek de vogel gaan vliegen. Op dit ogenblik zou de man nog altijd spoorloos zijn. Volgens de informatie van Bild zou hij wellicht naar het buitenland zijn gevlucht.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees