Eerste schepen en vroeger lijsttrekker Raymond Luyckx duwt christen-democratische lijst

Carolien Ongena (38) trekt CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Carolien Ongena (38) trekt CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Foto: if

Destelbergen - Huidig schepen van Jeugd, Kinderopvang, Ontwikkelingssamenwerking, Informatisering en Gelijke kansenbeleid Carolien Ongena zal in 2018 de CD&V-lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het lokale partijbestuur unaniem beslist. Ongena (38) was in 2000 de jongste schepen van ons land en heeft er dus bijna drie legislaturen opzitten. Eerste schepen Raymond Luyckx was al vier keer de lijsttrekker van de christen-democraten en zal in 2018 de CD&V-lijst duwen. "Ik heb in het begin veel van hem geleerd en ben enorm dankbaar dat hij bereid is om de lijst te duwen", aldus Carolien Ongena.

"Het is een grote verantwoordelijkheid en ik neem deze uitdaging met veel goesting aan", reageert de nieuwe lijsttrekker. "De gemeenteraadsverkiezingen in 2018 worden zeer belangrijk voor CD&V, want de partij zet in op vernieuwing, vervrouwelijking en verjonging. We trekken met een vernieuwde CD&V-lijst naar de kiezer en we zullen alles geven om een mooi resultaat neer te zetten. Destelbergen-Heusden is een mooie gemeente om in te wonen en dat moet zo blijven. Voor onze partij is het gezin de hoeksteen van de samenleving. Wij willen gezinnen, jong en oud, in al zijn samenstellingen, helpen en ondersteunen. Daarnaast zetten we in op verkeersveiligheid, zonder daarbij de auto te willen verbannen. Veilige weginfrastructuur, verkeerseducatie en –sensibilisatie zijn voor ons cruciaal."

Carolien Ongena studeerde Politieke Wetenschappen aan de UGent en Bedrijfseconomie- en Beleid aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Sinds 2000 is ze schepen van onder meer Jeugd, Informatisering en Gelijke kansenbeleid in de Open VLD-CD&V coalitie van burgemeester Marc De Pauw. Beroepshalve werkt ze voor de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen. “Carolien is al 16 jaren schepen in onze gemeente. Haar politieke ervaring, dossierkennis en inzet voor onze gemeente zijn belangrijke troeven om haar aan te duiden als lijsttrekker”, aldus haar voorganger Luyckx.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio