R8 wordt nu al veiliger voor fietsers

R8 wordt nu al veiliger voor fietsers

Tot grote vreugde van politicus Bert Maertens zal het kruispunt van de R8 met de Brugsesteenweg heraangelegd worden. Foto: loh

Kortrijk / Harelbeke / Kuurne -

Kleine aanpassingen moeten het kruispunt van de R8 en de Brugsesteenweg op korte termijn veiliger maken voor fietsers. Een beter geaccentueerd fietspad is een eerste stap om nog meer ongevallen te voorkomen. De werken starten donderdagavond.

Een heikel punt, dat is het minste wat je over het kruispunt van de Brugsesteenweg en de R8 kan zeggen. Vooral fietsers riskeren al te vaak hun leven als ze de drukke Ringlaan dwarsen. Om van die onveilige verleden tijd te maken, neemt het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV), in afwachting van grondige aanpassingen, op korte termijn enkele maatregelen om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen.

De overheid en de lokale besturen werken en vragen al langer om een plan van aanpak. Maar omdat een heraanleg van het kruispunt om centen vraagt en zo'n centen niet voor het grijpen liggen bij de overheid, komen nu al enkele kleine maatregelen. “Het fietspad wordt binnenkort extra geaccentueerd en de opstelstrook voor fietsers wordt groter”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) die de situatie al meermaals aankaartte in het parlement. “De aannemer start donderdagavond (vanavond, nvdr.) al met de werken”, zegt Eveline Vandecaetsbeek, communicatieverantwoordelijke bij AWV. “De rode slemlaag wordt na de avondspits aangebracht om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio