Poetin blijft de machtigste man ter wereld

Poetin blijft de machtigste man ter wereld

Vladimir Poetin blijft de machtigste man ter wereld. Dat zegt het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Voor het vierde jaar op rij staat de 64-jarige Russische president op de eerste plaats in de ranking. De Duitse bondskanselier Angela Merkel moet een plaatsje prijsgeven tegenover 2015, en staat derde achter de Amerikaanse president elect Donald Trump.“Vanuit zijn geboorteland, tot in Syrië, over de Amerikaanse verkiezingen heen haalt het Russische staatshoofd zijn gram”, meent Forbes.

Angela Merkel is met haar derde plaats de hoogst genoteerde van de drie vrouwen in de top twintig. Janet Yellen, de gouverneur van de Amerikaanse Centrale Bank staat zesde in het algemene klassement, en de Britse premier Theresa May bezet de dertiende plaats.

Achter Poetin, Trump en Merkel volgen de Chinese president Xi Jinping (4e) en paus Franciscus (5e).

In de top 74 staat wat machtige zakenmensen betreft alleen maar Amerikanen met Bill Gates, medeoprichter van Microsoft en 's werelds rijkste persoon, als eerste op de zevende plaats. Hij wordt gevolgd door Larry Page van Alphabet (Google) op de 8ste plaats, de ceo van Facebook Mark Zuckerberg (10e), Jeff Bezos van Amazon (14e) en topinvesteerder Warren Buffett (15e). De 86-jarige Buffett is een van de ouderdomsdekens uit de ranking naast de 88-jarige miljardair uit Hong Kong, Li Ka-shing (33e) en de 85-jarige Australische mediamagnaat Rupert Murdoch (35e).

De ceo van het olieconcern ExxonMobil, Rex Tillerson, die door Donald Trump werd benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken, belandde op de 24ste stek, net achter de Franse president François Hollande.

Belgen zijn er niet te vinden in de lijst van Forbes.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees