Hier moesten militairen die in Brussel patrouilleren hun boterhammen opeten

Hier moesten militairen die in Brussel patrouilleren hun boterhammen opeten

Belgianmilitaryinterests

Militairen zijn wel één en ander gewoon. Maar tussen twee patrouilles in hun boterhammetjes op eten in een oude lijkenwasserij, was er ook voor hen toch iets te veel aan. Gelukkig heeft het commando snel ingezien dat er betere plaatsen zijn dan een ruimte met kisten in de gang.

Tijdens hun patrouilles in de straten van Brussel kunnen militairen af en toe uitrusten in zogenaamde afwachtingszones. Verwarmde ruimten die bijvoorbeeld door De Lijn of de lokale politie ter beschikking worden gesteld en waar Defensie dankbaar gebruik van maakt.

Soms heeft Defensie echter om operationele redenen niet echt een keuze en moet men gebruik maken van wat voor handen is. In afwachting dat en meer geschikte ruimte wordt gevonden. Deze oude lijkenwaszaal waar de kisten op de gang stonden, was wel het toppunt.

“Niet alleen de hygiëne liet er te wensen over, er hing ook een stinkende lijkgeur die, zelfs met de ramen open, niet te harden was. Gezellige plaats om je lunchpakket op te eten en uit te rusten”, klinkt het.

De legerleiding apprecieert het werk van de militairen die de steden bewaken en hebben dan ook snel voor een oplossing gezorgd. De afwachtingszone wordt intussen niet meer gebruikt.

“We vertellen dit alleen om aan te tonen dat de bevolking er geen idee van heeft in welke moeilijke omstandigheden er soms moet gewerkt worden”, zeggen de militairen.

Walter Van den Broeck van ACV-Defensie is niet op de hoogte van de afwachtingszone tussen de lijkkisten, maar weet wel dat er af en toe wordt geklaagd over ‘minder geschikte’ plaatsen waar militairen zich kunnen opwarmen en eten.

Defensie zegt dat het vaak afhankelijk is van de plaatsen die beschikbaar worden gesteld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees