Ex-doelman sneert naar Waasland-Beveren: “Gokaffaire was gewoon excuus om me te kunnen ontslaan”

Ex-doelman sneert naar Waasland-Beveren: “Gokaffaire was gewoon excuus om me te kunnen ontslaan”

Foto: Photo News

Van de vier Belgische profvoetballers die eind september in opspraak kwamen wegens gokken op resultaten van hun eigen ploeg, werd er slechts ééntje ontslagen: Laurent Henkinet werd door Waasland-Beveren aan de deur gezet omwille van ‘een zware contractuele fout’. In Sport/Voetbalmagazine slaat Henkinet nu keihard terug: “Zo’n ‘gokaffaire’ is een goede manier om de salariskosten te drukken als je maar vier doelmannen hebt”.

Naast Henkinet kwamen ook Olivier Deschacht, Knowledge Musona en Tuur Dierckx in opspraak omdat ze gewed zouden hebben op sportwedstrijden, een daad die hen uitdrukkelijk verboden werd in hun contract als profvoetballer. Zij mochten echter gewoon blijven voetballen, terwijl Henkinet meteen op straat gezet werd. “Ik heb nochtans nooit gewed op verlies van mijn eigen ploeg en zette nooit meer dan vier of vijf euro in. Ik heb er ook nooit geld mee verdiend, want ik verloor altijd meer dan ik won”, zegt hij tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Waasland-Beveren wachtte het onderzoek naar de speler echter niet af en besloot Henkinet op staande voet te ontslaan. “Wanneer een club vier doelmannen heeft, waar de meeste andere er maar over drie beschikken, dan is zo’n ‘gokaffaire’ een goede manier om de salariskost te drukken”, sneert de 24-jarige keeper. Henkinet verwijt de Waaslanders een gebrek aan steun, waar Deschacht, Musona en Dierckx die wel kregen van hun team. “Ze hadden op zijn minst kunnen wachten tot het onderzoek afgesloten was. Als zou gebleken zijn dat ik echt had vals gespeeld, dan had ik mijn ontslag zonder probleem aanvaard. Ze zeiden me dat ze me ondanks alles toch zouden helpen, maar ik heb daar nog niets van gemerkt. Ik respecteer de spelers, de trainers en de supporters, maar het bestuur heeft gewoon een excuus gevonden. Ik wil niets meer horen van die club.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.