Miljard Yahoo-accounts gehackt in 2013

Miljard Yahoo-accounts gehackt in 2013

Foto: AP

Yahoo heeft woensdag meegedeeld dat in 2013 meer dan een miljard accounts zijn gehackt. Enkele maanden geleden raakte bekend dat ook in 2014 al een grootschalige cyberaanval plaatsvond.

“Yahoo denkt dat een onbevoegde derde partij in augustus 2013 de gegevens verbonden aan meer dan een miljard accounts gestolen heeft”, schreef het ooit toonaangevende internetbedrijf in een verklaring.

De namen, telefoonnummers of geboortedata van de betrokken klanten zijn mogelijk gestolen door de hackers, maar volgens Yahoo zou dat niet het geval zijn voor informatie over hun kredietkaarten of bankrekeningen.

De hacking van 2013 staat volgens de groep “waarschijnlijk” los van de cyberaanval van 2014 die eind september aan het licht kwam. Daarbij waren 500 miljoen accounts betrokken.

Overname

Het nieuws komt op een zeer slecht moment voor Yahoo, dat eind juli een akkoord sloot met Verizon over de overname van de internetactiviteiten en het vastgoed van Yahoo voor ruim 4,8 miljard dollar. Nadat het nieuws over de cyberaanval uit 2014 bekendraakte, zei Verizon eind oktober de overname ‘niet blindelings’ te zullen doen.

Corrigeer

NIEUWS