Maar ontsnappen niet aan grapjes

Jonge talenten krijgen een kans bij Lotto-Soudal: “Zelf ook niet verwacht”

Jonge talenten krijgen een kans bij Lotto-Soudal: “Zelf ook niet verwacht”

Foto: Photo News

Remy Mertz (21) en Enzo Wouters (20) zijn de twee jonge Belgische talenten die vanaf volgend seizoen de kleuren van Lotto-Soudal mee zullen verdedigen.

Wouters is amper 20, maar maakt volgend seizoen al de overstap naar de profs bij Lotto-Soudal. “Ik koerste de voorbije jaren al bij het beloftenteam van de ploeg”, legt hij uit. “Ik ken het huis een beetje, maar ik had zelf ook niet verwacht dat ik nu al bij de profs zou rijden. Het is een kans die ik niet kon laten liggen.”

De renner uit Olen is nieuw en ondergaat de gekkigheden die een nieuweling in een ploeg moet doorstaan. Hij staat de pers te woord in zijn koersplunje, want zijn ploegmaten gingen aan de haal met zijn andere kledij na de training. “Dat komt wel in orde”, zei hij, “het zijn kleine grapjes, helemaal niet erg. Ik ben hier warm ontvangen, er heerst hier een zeer goede sfeer en ik krijg heel veel raad van de oudere jongens van de ploeg.”

Wouters sukkelt momenteel een beetje met de knie. “Drie weken geleden heb ik een ontsteking op de knie gekregen”, zegt hij, “waardoor ik een beetje voorzichtig moet zijn. Ik ben naar deze stage afgereisd zonder al te veel training in de benen, dus echt lange trainingen kan ik hier niet doen. Dat is vervelend, maar ook daar staan de andere jongens me bij. Ik moet misschien wel wat meer een kleine versnelling trappen wordt me verteld en wat meer stabiliteitsoefeningen doen om die knie sterker te maken. Zo’n tips, dat is wel handig.”

Hij omschrijft zichzelf als een sprinter, een snelle jongen. “Ik ben een sprinter”, zegt hij, “maar ik droom ook van Parijs-Roubaix, al zal ik hier wel de eerste jaren aan mijn sprint werken. Dat wordt de prioriteit en ik kan hier veel leren van de snelle jongens van de ploeg. Ik ben niet die supersnelle jongen, maar houd van een lastige finale, een afmattende sprint.”

Mertz: “Veel leren en geen stappen overslaan”

Remy Mertz deelt de kamer met oude rot Maxime Monfort die hem wegwijs maakt in de ploeg. “Maxime staat me met raad en daad bij”, aldus de renner uit Aarlen, “Maxime is voor mij als jonge renner altijd een voorbeeld geweest en ik luister dan ook goed naar hem als hij bepaalde dingen zegt. Ik leg de lat niet te hoog voor 2017, ik wil in mijn eerste jaar vooral veel leren en geen stappen overslaan. Als jonge renner hield ik van het Ardense werk, maar ik wil me nog niet uitspreken over mijn toekomst, ik ben een puncher en we zien wel hoe mijn debuut zal verlopen.”

Jonge talenten krijgen een kans bij Lotto-Soudal: “Zelf ook niet verwacht”
Foto: Photo News
Corrigeer