Rob Peeters geeft forfait voor veldritten in Antwerpen en Namen

Rob Peeters geeft forfait voor veldritten in Antwerpen en Namen

Foto: BELGA

Brussel -

Rob Peeters moet forfait geven voor de komende veldritten van zaterdag in Antwerpen (DVV Verzekeringen Trofee) en zondag in Namen (Wereldbeker). Hij sukkelt met griep. Verder is Alicia Franck nog steeds niet hersteld van haar knieblessure na een aanrijding.

Crelan-Vastgoedservice zal Rob Peeters komend weekend moeten missen in het veld. Dat laat de ploeg donderdag weten via Facebook. “Het voorbije weekend kampte Rob al met verkoudheidssymptomen en die zijn de voorbije dagen alleen maar toegenomen”, zo klinkt het. “Rob houdt al drie dagen het bed met griep en hoge koorts. Hij zal er zaterdag in Antwerpen en zondag in Namen dan ook niet bij zijn.”

Ook Alicia Franck blijft nog een tijdje aan de kant door knieproblemen na een aanrijding door een wagen begin december, toen ze op weg was naar de les met haar Vespa. Aanvankelijk klonk het dat ze alleen de wedstrijd in Spa-Francorchamps zou missen, maar ook afgelopen weekend moest ze forfait geven en voor komend weekend zijn de problemen nog altijd niet van de baan. “Uit een echo begin deze week bleek dat het vlies rond mijn knieschijf beschadigd is”, zegt ze. “Daarom moet ik tien dagen rusten. Ik mag wel zwemmen, aquajoggen en mijn stabiliteitsoefeningen doen, maar niet fietsen. Indien ik mijn knie constant plooi, bestaat het risico dat de beschadiging een scheur wordt. En dat zou pas helemaal erg zijn. Dus moet ik geduld hebben en dit uitzitten.” Ook in de Superprestige in Diegem op 23 december zal Franck nog niet in actie komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.