OVERZICHT. Alles wat u moet weten over de elfde editie van Music For Life

OVERZICHT. Alles wat u moet weten over de elfde editie van Music For Life

Deze drie presentatoren kamperen een week lang in De Schorre in Boom: Eva De Roo, Bram Willems en Linde Merckpoel. Foto: © VRT

Het recreatiedomein De Schorre in Boom is sinds zondagochtend 8 uur opnieuw het decor voor de Warmste Week van Music For Life, de benefietactie van Studio Brussel. Waarover gaat het nu weer allemaal en wat staat er dit jaar op het programma? Een overzicht.

Wat is Music For Life en waar vindt het plaats?

Music For Life is een jaarlijkse actie van de Vlaamse radiozender Studio Brussel en vond in 2006 voor de eerste keer plaats in Leuven. Aanvankelijk werd er radio gemaakt in een glazen huis, maar na een aantal jaren verhuisde het concept naar De Schorre in Boom. Daar slaan drie presentators voor de laatste keer hun tent op tijdens de Warmste Week, en maken er zeven dagen lang radio. Volgend jaar verhuist Music For Life naar een nieuwe locatie.

Tussendoor komen er heel wat mensen op bezoek, die vertellen welke goede doelen ze steunen tijdens de Warmste Week. In ruil daarvoor mogen ze een verzoekplaat aanvragen.

Maar niet alleen de mensen die langskomen, steunen goede doelen. Over heel Vlaanderen wordt er geld ingezameld. Zo werden er vorig jaar alleen al 3.345 acties georganiseerd voor 1.045 goede doelen. Goed voor een opbrengst van 5.102.730 euro, een recordopbrengst sinds het nieuwe concept.

Wie slaat er dit jaar zijn tentje op in De Schorre?

StuBru-presentatoren Eva De Roo, Linde Merckpoel en Bram Willems zullen 7 dagen lang, of 154 uur, presenteren. Ze zullen elkaar telkens aflossen.

Voor Bram Willems is het zijn eerste Music For Life als presentator. Toen hij dat nieuws van zijn bazen vernam, viel hij naar eigen zeggen “compleet uit de lucht. Ik was verbijsterd.”

OVERZICHT. Alles wat u moet weten over de elfde editie van Music For Life
Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willens presenteren dit jaar Music For Life. Foto: VRT

Welke goede doelen worden er gesteund?

In de beginjaren van Music For Life werd er telkens één goed doel uitgekozen. Zo werd er al bijvoorbeeld geld ingezameld voor de strijd tegen malaria of voor onderzoek tegen dementie. Sinds 2013 gaat het geld, in het kader van De Warmste Week, telkens naar meerdere goede doelen. Toen waren dat er 732. Maar vorig jaar stond de teller al op 1.045 goede doelen.

Iedereen die dat wil, kan zelf geld inzamelen voor een goed doel. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat het goede doel erkend wordt door de Koning Boudewijnstichting, de organisatie die instaat voor de ontvangst en uitbetaling van de ingezamelde bedragen.

Een overzicht van alle goede doelen is te vinden op deze website.

Gebeurt er ook iets buiten de radiostudio?

Music For Life is de laatste jaren véél meer dan enkel een week vol verzoekplaten. Het begon dit jaar al in september, toen een Bastille For Life-concert werd aangekondigd. Luisteraars konden een kaartje bemachtigen door een sms’je te sturen naar Studio Brussel. De actie bracht maar liefst 76.878 euro op, een bedrag dat integraal naar Unicef ging, een goed doel gekozen door de muzikanten van Bastille.

Net als vorig jaar organiseert Music For Life ook Warmathons in de 6 provinciehoofdsteden. Deelnemen kan individueel of per groep, en het inschrijvingsgeld gaat integraal naar de meer dan 1.000 goede doelen van Music For Life 2016.

OVERZICHT. Alles wat u moet weten over de elfde editie van Music For Life
Stijn Van de Voorde waakt een week lang over de Music For Life-vlam op de VRT-toren. Foto: © VRT

Studio Brussel weet ook jaarlijks een aantal grote namen te strikken voor optredens in The Flame, de concerttent van Music For Life. Dit jaar komen Bazart, Goose, Jamie Lidell, Tom Odell, Lost Frequencies en Dua Lipa langs. Alle kaartjes voor die concerten waren razendsnel uitverkocht. Ook hier gaat de opbrengst volledig naar goede doelen.

Voorts wordt de VRT-toren tijdens de Warmste Week omgetoverd tot een toorts. StuBru-presentator Stijn Van de Voorde zal een week lang op de toren leven en er over de vlam waken. Per uur dat Van de Voorde op de toren blijft, gaat er 100 euro integraal naar Music For Life. Tijdens zijn verblijf zal de presentator bezoek krijgen van onder meer artiesten en sterrenchefs.

Tot slot zetten tegenwoordig ook andere radiozenders hun schouders onder Music For Life. Zo komt er op de slotdag van de Warmste Week een gezamenlijk radioprogramma, dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel. Stemmen van dienst zijn Dennis van den Buijs (Radio 1), Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM). Zij doorkruisen ook een hele week het land en zullen voor hun radionet verslag uitbrengen van warme acties in Vlaanderen.

OVERZICHT. Alles wat u moet weten over de elfde editie van Music For Life
Dennis van den Buijs, Britt Van Marsenille en Tom De Cock maken op 24 december een gezamenlijk radioprogramma. Foto: © VRT

Hoe kan ik Music For Life volgen?

De Warmste Week wordt een hele week lang dag en nacht uitgezonden op Studio Brussel. Wie de uitzendingen echt van dichtbij wil meemaken, kan ook afzakken naar De Schorre in Boom. Dat kan tussen 6 uur en middernacht.

Via een interactieve app kan je ook 24 uur op 24 de uitzending van Music For Life volgen. Daarnaast kan Music For Life ook overdag en ’s nachts gevolgd worden op televisie. Die exacte uren kan u vinden in onze interactieve tv-gids.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees