200 banen bedreigd bij verzekeraar ERGO

200 banen bedreigd bij verzekeraar ERGO

Foto: BELGAIMAGE

Het worden trieste feestdagen voor de medewerkers van ERGO-verzekeringen in ons land. Het management heeft vrijdagmorgen aangekondigd dat het fors gaat reorganiseren. Vooral België en Luxemburg worden zwaar getroffen. Bij ons staan 200 jobs op de tocht.

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft verzekeraar ERGO vrijdagochtend zijn voorstel voor een nieuw strategisch plan voor de activiteiten in België en Luxemburg voorgelegd.

De onderneming heeft de intentie om te stoppen met de verkoop van nieuwe verzekeringen in België en Luxemburg, en te focussen op de dienstverlening aan de bestaande klanten.

De groep heeft ook de intentie om de verkooporganisatie binnen ERGO Partners in België en Luxemburg te sluiten. Minstens 200 banen dreigen verloren te gaan in ons land.

De winstgevendheid van ERGO België staat onder druk. Nieuwe contracten die verkocht werden in de afgelopen jaren, zijn niet meer winstgevend in de huidige financiële contexten van aanhoudende lage rentevoeten, zegt de directie. Daarom achtte ERGO Belgium het noodzakelijk om dit nieuwe strategisch plan voor te stellen, aangezien het gelooft dat mogelijke alternatieve modellen niet haalbaar zijn.

Daarom wil men focussen op de bescherming en dienstverlening aan de bestaande klanten van ERGO België.

“Aangezien de verkooporganisatie zeer afhankelijk is van levensverzekeringen en gezien de voorgestelde stop in de verkoop van nieuwe contracten van ERGO levensverzekeringen, en bij gebrek aan duurzame alternatieven, heeft ERGO de intentie om de verkooporganisatie binnen ERGO Partners in België en Luxemburg te sluiten”, zegt Mark Lammerskitten, CEO van ERGO België.

Eind 2014 werkten volgens de bedrijfswebsite 329 voltijdsen voor het bedrijf. Het Duitse moederbedrijf, Ergo International, belooft wel 300 miljoen euro injecteren in het kapitaal van Ergo België

Eerder dit najaar kondigden andere spelers uit de financiële sector (ING, P&V, Axa) reeds herstructureringen aan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees