Afschaffing voetwegen gaat voorlopig niet door

Afschaffing voetwegen gaat voorlopig niet door

Volgens Open VLD is het dossier van de voetwegen vooral om technische redenen geschorst. Foto: dhh

Dilbeek -

De gouverneur schorst de omstreden beslissing om de voetwegen 99 en 102 in de buurt van de Ketelheide af te schaffen. Toch is het dossier nog niet helemaal van tafel geveegd, want Open VLD plant een nieuwe aanvraag.

In september ontstond commotie toen de familie De Smet-Henne een nieuwe aanvraag indiende om de voetwegen 99 en 102, die langs haar eigendom in de Ketelheidestraat lopen, af te schaffen en te verleggen.

Nadat gemeenteraadslid Jos Crabbe van meerderheidspartij CD&V naar oppositiepartij Open VLD overstapte, drukte een meerderheid van Open VLD en UF het aanvraagdossier door in de gemeenteraad.

De vzw Trage Wegen en tal van buren en wandelaars besloten om bezwaar aan te tekenen. Nu heeft gouverneur Lodewijk De Witte het gemeenteraadsbesluit geschorst.

Volgens de gouverneur ontbraken belangrijke stukken in het dossier en was het onpartijdigheidsbeginsel geschonden. De gemeenteraad moet nu binnen 60 dagen het geschorste besluit ofwel intrekken, ofwel gemotiveerd rechtvaardigen of aanpassen.

Als het van het schepencollege afhangt, zal het besluit ingetrokken worden. Maar dat is buiten Open VLD gerekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio