VOETBALBEKER VAN BRABANTKAMPENHOUT - VK LIEDEKERKE - Sasha Barideau grijpt zijn kans bij Liedekerke

“Altijd hard blijven werken”

“Altijd hard blijven werken”

Sasha Barideau: “We troffen de zwaarste tegenstander uit de bokaal.” Foto: dsj

Liedekerke -

Geplaagd door degradatiezorgen trekt VK Liedekerke naar SK Kampenhout om de zinnen even te verzetten in de beker. De Wemmelse middenvelder Sasha Barideau (22) ligt evenwel gebrand op een Liedekerkse knalprestatie nadat hij zondag zijn kans kreeg.

Je brak vorig seizoen door bij Strombeek. Naderhand bekeken zette je met jouw transfer naar Liedekerke een stap terug en bovendien kreeg je nauwelijks speelkansen?

Sasha Barideau: “De Liedekerkse coach Steven Bellemans haalde me naar de Heuvelkouter. Hij gooide zijn ploeg vaak door elkaar, maar ik bleek niet in zijn plannen te passen. Als speler moet je dat accepteren. Ik bleef gewoon altijd hard werken zodat ik klaar zou zijn wanneer zich toch speelkansen zouden aandienen. Toen de nieuwe coach Johan Hertveldt zijn ploeg opstelde, viel ik er nipt naast. Met drie zeges op rij was er uiteraard geen reden om veel te wijzigen. Ik zette een prima invalbeurt neer op Butsel. Hopelijk ben ik nu gelanceerd. In het voetbal kan het snel bergaf gaan, maar ook vlug opnieuw in opwaartse lijn.”

Je kreeg een kans op Borght, maar Liedekerke verloor waardoor je met een dubbel gevoel opgescheept zat?

“We kwamen nochtans meteen op voorsprong wat het ideale scenario was. We misten de kans op 0-2 en troffen ook de lat. Jammer, want met een tweede treffer hadden we de driepunter wellicht op zak. Nadien werd een individuele fout afgestraft en begingen we ook een zware dekkingsfout die ons een tegengoal kostte. Na die domme foutjes gingen de hoofdjes weer naar beneden. Het vertrouwen ebde weg wat typisch is voor een ploeg uit de onderste regionen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen.”

Een trip naar Kampenhout lijkt geen geschenk om het vertrouwen op te krikken?

“We troffen de zwaarste tegenstander uit de bokaal met een uitje naar de competitieleider in eerste provinciale. Toch ben ik ervan overtuigd dat we ginds kunnen stunten. We zullen dit keer de kansen wel moeten afmaken waar we dat op Borght nog verzuimden. We moeten opnieuw een hecht blok vormen en de mouwen opstropen. Liedekerke verwierf naam en faam als ploeg dat op karakter speelt. Intussen studeer ik Communicatiemanagement aan de Erasmus Hogeschool. Met een goede planning lukt de combinatie met het voetbal best.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio