Beelden schokten de wereld

Man die in Berlijns metrostation vrouw brutaal van trappen schopte is opgepakt

In Berlijn is de man opgepakt die ervan verdacht wordt de dader te zijn van geweld op een vrouw in een metrostation. Dat heeft de Berlijnse politie zaterdagavond bevestigd aan de Duitse krant Focus. De man gaf een stevige schop aan een vrouw, waardoor die van de trappen viel.

Het gaat om Svetoslav Stoikov, een 27-jarige man uit Bulgarije. De man werd opgepakt aan het busstation in de wijk Charlottenburg bij zijn terugkeer naar Berlijn.

Beelden massaal gedeeld

Van het incident, dat dateert van 27 oktober, waren beelden. Het populaire Duitse dagblad Bild kreeg dat filmpje in handen en plaatste het vorig weekend online. Pas daarna verspreidde ook de politie de beelden, zes volle weken na de feiten. 

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een vrouw iets na middernacht nietsvermoedend de trappen van een metrostation in Berlijn afwandelt. De dader, met een flesje bier en een sigaret in de handen, duikt daarna achter haar op en geeft haar een stevige trap in de rug. De vrouw valt daarop voorover van de trappen af en landt op haar gezicht. De 'schopper' wandelt daarna onverschillig weg. De vrouw werd geholpen door medereizigers. Drie mannen die in het gezelschap waren van de dader, wandelden mee weg en hielpen de vrouw niet.  

Die video werd massaal gedeeld, ging de wereld rond en leidde tot heel wat verontwaardigde reacties.

LEES OOK. Schoft die vrouw van trap duwde is gekend maar onvindbaar

De politie had al eens een man opgepakt, maar die werd weer vrijgelaten. Het ging om een van de kompanen van de dader. De Berlijnse politie had intussen ook de identiteit van de dader kunnen achterhalen, maar die was onvindbaar, tot nu. Volgens de Duitse pers was de man naar het buitenland gevlucht. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees