Mama

Zieke kinderen krijgen hoofdrol in magische kerstportretten

Een Australische fotografe bezorgde een aantal zieke kinderen die de feestdagen noodgedwongen in het ziekenhuis zullen moeten doorbrengen een herinnering die ze nooit zullen vergeten. Ze fotografeerde hen voor een mooie kerstfoto en tranformeerde de foto's tot prachtige magische kerstportretten.

De gerenommeerde Australische fotografe Karen Warlop is er in geslaagd om samen met het Christmas Wish Project een aantal patiënten van het Monash Children’s Hospital alvast een magische kerst te bezorgen. Zij richtte een fotostudio in het ziekenhuis in en fotografeerde de kinderen voor een groen scherm of een blauw gordijn.

Daarna transformeerde ze het geheel met behulp van Photoshop tot magische kerstportretten, waarin de kinderen de hoofdrol spelen in een prachtig kersttafereel, inclusief kerstmannen, rendieren, neerdwarrelende sneeuwvlokken ... . Het resultaat na een slopende dag van vijftien uur in het ziekenhuis mag er dan ook best wezen.

Met het Christmas Wish Project is Karen Aslop niet aan haar proefstuk toe. Met The heART Project trok ze al van hot en her in eigen land om zieke kinderen voor haar lens te halen, maar nu wilde ze iets bijzonders doen voor al die gezinnen die tijdens dit kerstseizoen zo'n moeilijke tijden doormaken.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees