Overijse is trots en triest om vertrek nieuwe CEO NMBS: “Zonder haar delicatessenzaak is het hier maar een kille bedoening”

Overijse is trots en triest om vertrek nieuwe CEO NMBS: “Zonder haar delicatessenzaak is het hier maar een kille bedoening”

De klanten hopen dat er toch iemand de zaak van Sophie Dutordoir overneemt. Foto: hrb

Overijse -

De klanten van delicatessenzaak Pompeia in Overijse gunnen Sophie Dutordoir haar nieuwe benoeming tot hoofd van de NMBS, maar zullen haar wel missen. Vooral voor de oudere klanten was haar zaak een populaire ontmoetingsplek.

Op the day after, de dag nadat Sophie Dutordoir tot CEO van de NMBS is benoemd, ligt het Stationsplein van Overijse er even troosteloos bij als altijd. De Italiaanse delicatessenzaak Poppeia, nog geen drie jaar geleden uit de grond gestampt, is het enige lichtpunt. “En daar heeft de persoonlijkheid van Sophie alles mee te maken”, zegt een klant die hier geregeld langskomt en door de drukte nu al een paar minuten aan de toonbank staat te wachten om haar pizza-ingrediënten te bestellen. “Zoals je ziet, is deze omgeving voor de rest maar een kille bedoening. Ik hoop dat ze toch iemand vinden die de zaak kan overnemen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio