Rel over kerststal in Holsbeek

Holsbeek -

In het gemeentehuis van Kortrijk-Dutsel bij Holsbeek staat dit jaar geen kerststal. De lokale afdeling van de N-VA is daar niet over te spreken.

Volgens voormalig eerste schepen Achiel Claes maakte de gemeente de beslissing omdat de stal “te uitdagend zou zijn voor moslims”. Dat vindt hij ongehoord.

Groen-schepen Annelies Vander Bracht zegt in Het Laatste Nieuws dat de beslissing daar niets mee te maken heeft. “Wij hebben dat gedaan, omdat er scheiding moet zijn tussen kerk en staat. (...) Om zo neutraal mogelijk te blijven, hebben wij dat kerststalletje weggenomen. Dat heeft niet alleen iets met moslims te maken. Ook homo”s of slachtoffers van pedofiele Brugse priesters zullen dezer dagen niet staan te springen voor een symbool van de kerk.”

Zij vindt dat een kerststal in de privésfeer behoort. In het gemeentehuis staat wel een kerstboom.

De lokale N-VA-afdeling is misnoegd over de beslissing. Ze roept alle inwoners op om dinsdagavond uit protest naar de gemeenteraad te komen met hun kerststalletje. “Onze groene schepen Annelies Van Der Bracht en onze gemeentesecretaris hebben duidelijk een lesje in democratie nodig”, klinkt het op de website.

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft de oproep op Twitter gedeeld.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees