Meisje (13) moet trouwen met verkrachter (20) die haar zwanger maakte

Meisje (13) moet trouwen met verkrachter (20) die haar zwanger maakte

Foto: AFP

Een 13-jarig meisje uit Tunesië werd verplicht om te trouwen met haar verkrachter. De rechtbank keurde het huwelijk goed. Het was de broer van haar schoonbroer die het Tunesische meisje verkrachtte en zwanger maakte. De twee traden in het huwelijk in het bijzijn van hun ouders, ondanks alle protesten.

Seks met een meisje jonger dan 15 zonder gebruik van geweld is wel degelijk strafbaar in Tunesië. De dader kan hiervoor een celstraf van 6 jaar krijgen. Als de verkrachter echter trouwt met zijn slachtoffer kan hij deze straf ontlopen.

How I Met Your Mother

Verschillende demonstranten hielden een sit-in aan het gerechtsgebouw om de beslissing aan te vechten. Ze willen dat het huwelijk ongedaan wordt gemaakt. Een van de demonstranten verwees hierbij naar de Amerikaanse serie ‘How I Met Your Mother’. Op het bordje dat ze in de lucht hield stond te lezen: ‘How I met your mother. I raped her when she was 13.’ (‘Hoe ik je moeder leerde kennen. Ik verkrachtte haar toen ze 13 was.’)

Het Tunesische ministerie van Vrouwenzaken, Familie en Kinderen spoort het parlement nu aan om een wetswijziging door te voeren. Ze eisen dat het niet meer mogelijk wordt voor verkrachters om hun straf te ontlopen door te trouwen met hun minderjarig slachtoffer.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees