Iconische actrice Zsa Zsa Gabor sterft op 99-jarige leeftijd

Iconische actrice Zsa Zsa Gabor sterft op 99-jarige leeftijd

Actrice Zsa Zsa Gabor is zondag op 99-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Sommigen noemden haar de ‘originele Kim Kardashian’. Net als Kardashian stond ze vooral bekend om haar persoonlijkheid.

Zsa Zsa zou op 6 februari 2017 honderd jaar geworden zijn, maar die mijlpaal heeft ze helaas niet meer gehaald. Zondag werd ze in allerijl naar het ziekenhuis gebracht na een hartaanval. Daar constateerden de dokters dat de actrice overleden was.

Gezondheidsklachten

Het was niet de eerste keer dat Zsa Zsa gezondheidsklachten had. Afgelopen februari moest ze naar het ziekenhuis omwille van ernstige ademhalingsproblemen. En in 2002 raakte ze deels verlamd na een auto-ongeluk. In 2005 kreeg ze een beroerte en vijf jaar later brak ze haar heup. Een jaar later moest haar rechterbeen zelfs geamputeerd worden na een infectie.

Negen mannen

Zsa Zsa was een Hongaars-Amerikaanse actrice. Ze speelde mee in onder andere Moulin Rouge (1952) en Queen of Outer Space (1958). Ze was echter eerder een ster dan een actrice en verscheen dan ook regelmatig in talkshows. Ze trouwde maar liefst negen keer, één van haar negen mannen was Conrad Hilton, de grootvader van Paris Hilton. Haar laatste man, Frederic Prinz Von Anhalt, leeft nog steeds.

Iconische actrice Zsa Zsa Gabor sterft op 99-jarige leeftijd
Foto: rr
Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees