Ondanks spierscheur

Eindelijk concurrentie? Na Boom ook Van der Haar in selectie voor Heusden-Zolder

Eindelijk concurrentie? Na Boom ook Van der Haar in selectie voor Heusden-Zolder

Foto: PHOTOPRESS.BE

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft in de selectie voor de zevende Wereldbekermanche veldrijden in Heusden-Zolder een plek voorbehouden voor Lars van der Haar. Eerder was al bekend dat Lars Boom in de selectie zit. De fans hopen dat de spanning hiermee toeneemt, aangezien Van Aert en Van der Poel momenteel de cross domineren.

De 25-jarige Van der Haar staat sinds begin november aan de kant wegens een spierscheur, maar is dicht bij zijn rentree. “Vrijdag wordt duidelijk of Lars daadwerkelijk zal starten”, liet De Knegt maandag weten. De cross in Heusden-Zolder gaat door op tweede kerstdag.

Mocht Van der Haar erbij zijn, dan is Nederland op volle oorlogssterkte aanwezig in Heusden-Zolder. Ook Lars Boom is opgeroepen voor wat zijn eerste optreden van dit seizoen in de Wereldbeker gaat worden. Boom bereidde zich in kleinere veldritten in het Baskenland voor. De selectie wordt aangevoerd door Mathieu van der Poel, de winnaar van de laatste drie Wereldbekermanches. Het belooft dus een spannende strijd te worden in Heusden-Zolder.

Corrigeer