Interieur

De grappigste kerstkaartjes komen dit jaar uit Gent

De grappigste kerstkaartjes komen dit jaar uit Gent

Foto: Kaart Blanche

Geen fan van het klassieke ‘Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar’ op je kerstkaartjes? Dan hebben de jongens van Kaart Blanche precies wat je zoekt: het creatieve duo uit Gent ontwerpt exemplaren met popsterren en ‘tongue in cheek’-humor.

Lars Lennert Lagaisse en Timo Delorge zijn de twee heren achter Kaart Blanche, een project dat spontaan tot stand kwam door hun gemeenschappelijke interesse in de hedendaagse popcultuur. "Lars tekent al zijn hele leven. Hij maakte onder meer kaartjes voor zijn vrienden. Toen hij me zijn werk toonde, zijn we beginnen brainstormen, zetten we onze ideeën op papier en brachten we ons eerste kaartje uit”, zegt Timo. “Het is een constant creatief proces. Soms komt nieuwe inspiratie als we naar een serie zitten te kijken”, voegt hij eraan toe.

 

Sleeën met Beyoncé

Rond de kerstperiode wilden de heren iets speciaals maken. “Veel kerstkaartjes zijn saai. Je krijgt vaak een ‘ho ho ho en merry everything’, maar we misten een humoristisch kantje”, zegt hij. Het resultaat? Justin Bieber met een nieuwjaarsbrief in kerstoutfit, Kris Jenner die je een fijne Kris-Mas wenst en Beyoncé die klaar is om te sleeën. ‘I came to sleigh’ is immers een winterse interpretatie van de ‘Formation’-tekst, een nummer waarin ze het engelse woord ‘slay’ vaak gebruikt.


Kersttruien

De afbeeldingen met een kwinkslag staan niet enkel op kaartjes, je kan voor deze kerst ook een trui met een print naar keuze bestellen. “We hebben sweaters, die op bestelling worden gemaakt, uitgebracht in samenwerking met Nanouk Le Blog. Ze zijn als het ware ons antwoord op de foute kersttrui”, zegt Timo nog. Onder meer zangeressen Natalia en Josje en stylist van de bekende Vlamingen Jody Van Geert hebben al een creatie in hun kast hangen. Meer cadeau-inspiratie: binnenkort verschijnen de ontwerpen ook op dienbladen, met de bedoeling om ze niet in de kast te laten verdwijnen maar aan de muur te hangen. Je vindt de tekeningen ook op negen hoesjes voor je smartphone.
 


Een kaartje kost 3 euro, een set van vijf kaartjes kost 10 euro. Verzending in België gratis vanaf drie kaartjes. Bestellen kan via de officiële webshop. Te laat? Timo en Lars, die dromen van een eigen winkeltje, hebben ook plannen om een collectie uit te brengen voor Valentijn.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees