Metroschopper ontmaskerd nadat hij klaagt over “te luid bellende passagier op bus”

Op bewakingsbeelden uit de metro van Berlijn is te zien hoe een jongeman een vrouw meedogenloos hard van de trappen schopt. De beelden werden online massaal gedeeld en dit weekend werd de dader, een 27-jarige Bulgaar, gevat. Stetoslav Stoikov werd al enkele dagen gezocht, maar het was een alerte buschauffeur die hem ontmaskerde.

De beelden van het incident dateren van 27 oktober, maar werden pas een week geleden een eerste keer online gezet door de Duitse tabloid Bild.De beelden shockeren omdat er geen enkele aanleiding is die het zinloze geweld verklaart. Terwijl de dader de vrouw van de trappen schopt, rookt hij een sigaretje en houdt hij een fles bier vast. Zijn drie kompanen kijken geamuseerd toe.

Telefoontje van buschauffeur

De politie verspreidde pas een opsporingsbericht nadat de video viraal was gegaan. En hoewel de dader vrij snel werd geïdentificeerd, bleef hij onvindbaar voor de Berlijnse politie. Tot een buschauffeur hen plots contacteerde.

Tijdens de rit met een Eurolines-bus van de Franse stad Nice naar de Duitse hoofdstad Berlijn, werd de chauffeur namelijk gestoord door een man die luidop aan het klagen was over een medepassagier. Omdat de chauffeur zelf van Bulgaarse afkomst was, kon hij de kwade man duidelijk verstaan.

En toen ging een belletje rinkelen. De chauffeur herinnerde zich het verhaal van de metroschopper en legde de link. Tijdens de rit contacteerde hij de Berlijnse politie, die aan een bushalte in de wijk Charlottenburg paraat stond om de dader van de laffe daad te arresteren.

Timing verkeerd ingeschat

Hoewel een twintigtal agenten klaarstond, bood Stoikov geen verzet bij zijn arrestatie. Omdat de grond onder zijn voeten te heet was geworden, was hij samen met zijn vrouw Tsvetanka een paar dagen naar familie in Nice gevlucht. De timing van zijn terugkeer naar Berlijn had hij echter duidelijk verkeerd ingeschat.

De Bulgaar is intussen ondervraagd door de onderzoeksrechter, maar het is niet duidelijk of hij de feiten al heeft bekend. Volgens de Duitse wet riskeert Stoikov een celstraf van 6 maanden tot 10 jaar, afhankelijk of de rechter hem verantwoordelijk acht voor het toebrengen van zware lichamelijke verwondingen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees