Burgemeesters en reizigers uit regio geven NMBS een slecht rapport

Burgemeesters en reizigers uit regio geven NMBS een slecht rapport

“Symbolisch zetten wij het uur op vijf voor twaalf”, klinkt het bij het overleg van burgemeesters. Foto: krv

Diksmuide / Poperinge / Ieper / De Panne -

De burgemeesters van de Westhoek en Mid-West-Vlaanderen sturen naar de nieuwe CEO van de NMBS een slecht rapport op over een resem treinlijnen in de regio.

Het overleg van de burgemeesters van de Westhoek, Mid-West-Vlaanderen en het Resoc van beide zones heeft een bevraging georganiseerd over het treinaanbod op de lijn 73 (De Panne-Brussel), op de lijn 69 (Poperinge-Brussel) en op de lijn 66 (Brugge-Kortrijk).

“Precies 1.003 reizigers hebben het enquêteformulier ingevuld en hebben de NMBS een score gegeven voor de stiptheid van de treinen, het reiscomfort, het aanbod, de klantgerichtheid en de stationsomgeving. Daaruit blijkt dat de NMBS onvoldoende scoort op het vlak van stiptheid, comfort en aanbod. De aspecten klantgerichtheid en stationsomgeving zijn door de reizigers iets beter geëvalueerd. De beoordeling over de lijn 73 is uitermate slecht en zeker wat de stiptheid en de dienstverlening betreft. Wij sturen de nieuwe CEO Sophie Dutordoir van de NMBS een slecht rapport en sluiten meteen vier stationsklokken in de zending. Symbolisch zetten wij het uur op vijf voor twaalf”, vertelt burgemeester Lies Laridon (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio