VOETBAL PROXIMUS LEAGUEafc TUBEKE - UNION SINT-GILLIS

Union ontdekt nieuw “ketje”: Yassine Salah

Union ontdekt nieuw “ketje”: Yassine Salah

Yassine Salah: opgeleid bij Real Madrid , Anderlecht en KV Mechelen. Foto: Kms

Sint-Gillis / Vorst -

De verplichting om twee spelers uit de U21 op het scheidsrechterblad in te vullen speelt in de kaart van Yassine Salah (18). In het Tubeekse Leburtonstadion mocht het jeugdproduct een eerste keer echt opdraven.

Met ondersteuning van de behulpzame oom Younes Salah tekenen we het verhaal op van de jongste speler uit de A-kern van stamnummer 10. Pas van de schoolbanken zet Yassine Salah nu alles op het voetbal. Gezien zijn antecedenten hoeft dat nauwelijks te verwonderen.

Younes Salah volgde Yassine steeds op de voet en begeleidde zijn neefje de jongste jaren. “Yassine werd gevormd bij Real Madrid en Anderlecht. Yassine woonde in Spanje, waar hij in de jeugdacademie van Real Madrid school liep. Toen zijn mama naar België verhuisde, werd hier een club gezocht en zo kwam hij als groot talent bij Anderlecht terecht, waar hij aansloot bij de U11. Van Anderlecht verhuisde hij naar KV Mechelen. Bij Malinwa voetbalde Yassine bij de U16 en U17.”

Tips

Na twee jaar keerde Yassine terug naar de hoofdstad, waar Union de Molenbekenaar met open armen ontving. “Eerst volgde een jaartje bij de beloften. Dit seizoen werd hij overgeheveld naar de A-kern. Yassine is van origine een middenvelder, maar kan ook als flankaanvaller uitgespeeld worden. Yassine is blij met de kansen die hij krijgt onder Marc Grosjean, die hij als de ideale leermeester beschouwt.”

“Grosjean is een coach die jongeren kansen durft geven, maar ook veel praat. Yassine voelde zich nog nooit het vijfde wiel aan de wagen omdat Grosjean hem voortdurend helpt met tips.”

“Talent heeft Yassine in overvloed, maar tactisch moet hij nog rijpen en fysiek moet hij nog stappen maken. Het niveau op training ligt ook ontzettend hoog. Op sportief vlak is voor Union het behoud nu het enige wat telt. Terwijl de club daar verder aan werkt, moet Yassine stap voor stap vooruitgang maken.”

“Hopelijk volgen dit seizoen nog speelminuten”, denkt Yassine. “Elke minuut op het veld bij de eerste ploeg vormt een nieuwe stap in zijn leerproces en weegt zwaarder dan wedstrijden bij de reserves. Coach Grosjean stelde dat ik mijn debuut mocht maken als beloning voor mijn werklust. Hard blijven werken blijft dus de boodschap.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio