VOETBAL BEKER VAN BRABANT - ARNO POLFLIETVK LIEDEKERKE

“Goede oefenmatch, geen waardemeter”

Liedekerke -

Liedekerke verkeek de kans om een dramatische heenronde net voor de winterstop op te smukken met een ticket voor de beker. Coach Johan Hertveldt opteerde voor een experimentele en verjongde ploeg en gooide zo zelf deels zijn ruiten in op bezoek bij de leider uit eerste provinciale.

Arno Polfliet stond aan de aftrap en maakte de wedstrijd bijna vol. De linksbuiten stond achter de eigenzinnige keuze van de coach om de beker te laten schieten. “Het werd in Kampenhout een goede oefenmatch, maar zeker geen waardemeter omdat beide ploegen met een veredelde B-ploeg aan de aftrap verschenen.”

“Daarmee wil ik zeker geen afbreuk doen aan de verdiensten van de nieuwkomers, die zich van hun beste zijde toonden. De coach kreeg niet alleen de kans om enkele jongeren aan de slag te zien in een wedstrijd met inzet, maar hij kon ook een paar nieuwe systemen uitproberen. Gezien de waslijst blessures vind ik het logisch dat onze coach Johan Hertveldt geen risico's wou nemen.”

“Bijkomende blessures vermijden was ongetwijfeld de denkpiste. Het resultaat was bijkomstig. Met een tikje geluk had onze noodploeg trouwens kunnen winnen. Het werd een dubbeltje op zijn kant, maar het was Kampenhout dat aan het langste eind trok.”

“De operatie redding na Nieuwjaar is wat straks telt. Slechts één ploeg degradeert, maar met een voorlaatste plaats kan een ploeg als Liedekerke zich onmogelijk verzoenen. We willen na de winterstop oprukken naar een plaats in de middenmoot, waar we ook thuis horen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio