Uitgaansbuurt moeilijker te controleren dankzij... knagend ongedierte

Uitgaansbuurt moeilijker te controleren dankzij... knagend ongedierte

De Oude Markt in Leuven. Foto: hsb

Leuven -

Op de Oude Markt in Leuven werken nog maar zes van de veertien politiecamera’s. De oorzaak? Knagende ratten.

“Ratten hebben de glasvezelkabels doorgeknaagd”, aldus commissaris Marc Vranckx. “Dat is kunnen gebeuren nadat vandalen enkele weken geleden de verdeelkast op de Oude Markt vernield hebben en zo de diertjes toegang kregen tot de kabels en de buissystemen.”

Het probleem kwam aan het licht toen op de dispatching van de politie de ene camera na de andere uitviel. “Daarop zijn mensen van de technische dienst en de politie ter plaatse gegaan. Bij het openen van de deur sprongen er enkele grote ratten naar buiten”, luidt het. Pogingen om het ongedierte te verdelgen mislukten tot dusver.

De defecte camera’s bemoeilijken evenwel het werk van de politie op de Oude Markt. “Door de defecte camera’s hebben we al enkele kleinere incidenten gemist en moeten we de camera’s beginnen richten en inzoomen om een volledig zicht op de Oude Markt te behouden”, aldus nog Marc Vranckx. Maandagavond werd tijdens de gemeenteraad beslist over de herstelling van de kast en de kabels. Kostprijs: 18.450 euro. De rekening doorschuiven naar de vandalen, zal niet meer lukken. “Neen, jammer genoeg hebben we ze niet op heterdaad kunnen betrappen. Anders hadden ze de factuur wel in de bus gekregen”, besluit de commissaris.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees