Woensdag topper Bayern-Leipzig

Extra beveiligde Bundesliga-wedstrijden beginnen met minuut stilte

Extra beveiligde Bundesliga-wedstrijden beginnen met minuut stilte

Foto: Photo News

Er zal een minuut stilte gehouden worden voor de wedstrijden van dinsdag en woensdag in de Bundesliga, dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. De spelers zullen ook rouwbanden dragen. Dat meldt de Duitse Voetballiga (DFL) dinsdag. De Duitse Voetbalbond (DFB) neemt na de aanslag extra veiligheidsmaatregelen.

“We zouden ons solidair willen tonen met diegenen die getroffen zijn en met de inwoners van onze hoofdstad”, zei DFL-voorzitter Reinhard Rauball. “Het medeleven van het profvoetbal gaat uit naar de overlevenden en naar de vele gewonden, die we een snel herstel wensen.”

Voor de wedstrijden van de 16e speeldag in de Bundesliga mogen de fans zich aan extra veiligheidsmaatregelen verwachten, zoals meer controles en nadrukkelijkere aanwezigheid van de politie. Dat zei Hendrik Große Lefert, bij de DFB verantwoordelijk voor de veiligheid, aan het persagentschap dpa. “Ook al is honderd procent veiligheid niet mogelijk, toch behoren de stadions in Duitsland tot de veiligste ter wereld”, aldus Große Lefert. “De algemene veiligheidssituatie in Duitsland en Europa is voor zover wij weten niet veranderd. Toch moeten we waakzaam blijven.”

Maandagavond reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven en vielen ook 48 gewonden.

Corrigeer

MEER NIEUWS