Italiaanse vrouw vermist na aanslag in Berlijn: telefoon gevonden op kerstmarkt

Italiaanse vrouw vermist na aanslag in Berlijn: telefoon gevonden op kerstmarkt

Fabrizia Di Lorenzo is hoogst waarschijnlijk een dodelijk slachtoffer van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Foto: AP/rr

De truck die maandagavond inreed op de kerstmarkt in Berlijn maakte twaalf dodelijke slachtoffers, onder wie een Poolse chauffeur en zes slachtoffers met de Duitse nationaliteit. Familie van de Italiaanse Fabrizia Di Lorenzo (30) vreest dat zij eveneens is omgekomen bij de terreuraanslag.

Het eerste geïdentificeerde dodelijke slachtoffer was de Poolse chauffeur van de vrachtwagen waarmee de dader inreed op de kerstmarkt. Lukasz Urban, getrouwd en vader, moest door een uitgestelde levering een dag langer in Berlijn blijven dan gepland. Volgens de eigenaar van het transportbedrijf, tevens zijn oom, was zijn lichaam zwaar toegetakeld.

Holger Münch, baas van de Duitse federale recherche, zei dinsdagmiddag op een persconferentie dat zes van de twaalf dodelijke slachtoffers de Duitse nationaliteit hebben. Hun namen en verhalen zijn echter nog niet gelost in de Duitse pers.

Buitenlandse slachtoffers

Italiaanse vrouw vermist na aanslag in Berlijn: telefoon gevonden op kerstmarkt
Foto: AP

Mogelijk zijn er onder de slachtoffers ook buitenlanders. Kerstmarkten zijn een traditie in Duitsland en ook die in Berlijn lokt heel wat toeristen. Verschillende toeristengetuigden reeds over het verschrikkelijke drama dat zich slechts op enkele meters afstand van hen afspeelde. Bovendien is Berlijn een internationale stad waar mensen uit heel de wereld wonen en werken.

En dat vermoeden wordt nu bevestigd door de laatste berichten over Fabrizia Di Lorenzo (30). De Italiaanse vrouw, die in Berlijn woont en werkt, heeft sinds maandagavond niets meer van zich laten horen. Volgens haar neef, die een opsporingsbericht lanceerde op Twitter, zijn intussen haar telefoon en metrokaart teruggevonden op de locatie van de aanslag.

Haar overlijden is nog niet officieel bevestigd, maar de Duitse politie liet intussen wel aan de Italiaanse krant Repubblica weten dat het nummer van de teruggevonden telefoon inderdaad aan Fabrizia toebehoorde. Haar vader, die werkt als postbode in Sulona in Abruzzia, zou al het vliegtuig hebben genomen naar Duitsland.

 

 

Dader(s) nog voortvluchtig?

Italiaanse vrouw vermist na aanslag in Berlijn: telefoon gevonden op kerstmarkt
Foto: EPA

Het Duitse openbare ministerie gaat uit van een aanslag met mogelijk “terroristische achtergrond.” Peter Frank, baas van het openbaar ministerie, zei dat het onduidelijk is of er één of meerdere daders zijn, en of die al dan niet kompanen hadden.

De vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd, wordt nog onderzocht, getuigen worden ondervraagd en videobeelden worden nog geanalyseerd, luidde het. De asielzoeker die maandag werd opgepakt, is mogelijk niet de dader van de aanslag. De vrees bestaat dus dat de verantwoordelijken voor de aanslag nog voortvluchtig zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS