Politietopman Berlijn: “We hebben de verkeerde man”

Politietopman Berlijn: “We hebben de verkeerde man”

De Berlijnse politietopman Klaus Kandt. Foto: AFP

De echte dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn bevindt zich wellicht nog op vrije voeten. Dat heeft de Berlijnse politietopman Klaus Kandt dinsdag gezegd op een persconferentie. Eerder was al duidelijk geworden dat de opgepakte Pakistaanse verdachte wellicht niet de verantwoordelijke voor de aanslag was. De verdachtmakingen in zijn richting lijken niet gestaafd te kunnen worden.

Volgens Kandt worden de veiligheidsmaatregelen in Berlijn versterkt. Er komen meer gewapende politieagenten op drukbezochte plaatsen zoals kerstmarkten, en er zullen systematischer metalen afsluitingen worden geplaatst.

Een 23-jarige Pakistaanse asielzoeker werd maandagavond opgepakt vlak bij de plaats van de aanslag, na een achtervolging door een getuige. Hij werd opgepakt “omdat hij leek te beantwoorden aan de beschrijving” van de chauffeur van de vrachtwagen door getuigen, aldus Kandt.

Er zijn momenteel analyses door de wetenschappelijke politie bezig om uit te maken of zijn DNA overeenkomt met de “sporen” die in de cabine van de vrachtwagen werden teruggevonden.

De opgepakte verdachte ontkent ook alles. Hij was gekend door de politiediensten, maar niet voor feiten van islamistische radicalisering, zei de baas van het Duitse openbaar ministerie eerder.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees