Kritiek op Merkel: "Dit zijn haar doden"

Kritiek op Merkel: "Dit zijn haar doden"

De rechtse partij AfD heeft felle kritiek op Merkel. Foto: EPA

12 doden, 48 gewonden. Dat is de trieste tussenbalans van de aanslag in Berlijn afgelopen nacht. Ondertussen komt er meer en meer kritiek op het beleid van bondskanselier Angela Merkel (CDU).

De rechtse populistische partij Alternative für Deutschland zegt dat Duitsland niet langer veilig is. Voorzitter van de partij Frauke Petry zegt dat terreur nu het land binnengekomen is. ‘De radicale Islamistische terreur heeft ons in het hart van Duitsland geraakt. Tientallen mensen die uitkeken naar kerst zijn verpletterd of gewond.’ Ze schrijft dat de omgeving waarin deze misdaden mogelijk zijn al anderhalf jaar systematisch geïmporteerd worden. Volgens Petry moet Merkel een statement maken dat Duitsland niet langer veilig is. ‘Maar dat zal ze niet doen’, klinkt het.

 'Dit zijn Merkel's doden', zegt Marcus Pretzell (AfD). Hij vraagt zich op Twitter af wanneer de Duitse rechtsstaat terugslaat.

 

Buitenland

Ook stemmen uit het buitenland hebben kritiek op Merkel. Nigel Farage, lid van de Britse UKIP partij, zegt dat de aanslag geen verrassing is en dat dit het nalatenschap zal zijn van de bondskanselier.

 

 

Niet iedereen is het echter eens met Farage. Ook Brendan Cox, weduwenaar van Jo Cox, reageert op Twitter. Jo Cox was het Britse parlementslid dat eerder dit jaar op straat werd vermoord.

 

 

De Nederlandse politicus Geert Wilders zegt dat een politieke revolutie nodig is. 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS