Grootste bedeling in Gent: 900 armen krijgen lekkere kerstkalkoen

© fvv

Een lekker en uitgebreid kerstdiner: één op de vijf Gentenaars kunnen er uit geldgebrek alleen maar van dromen. Maar met 900 gratis porties kalkoen begint donderdag de grootste Gentse kerstbedeling ooit. En die is broodnodig: “Steeds meer Gentenaars vallen terug op noodhulp.”

Tuly Salumu

In de sociale keuken van vzw Ateljee in de Bloemekenswijk is het alle hens aan dek. Volgens een strakke timing wordt het gros van de 900 feestmaaltijden er bereid. De eerste porties vertrekken donderdag al, de laatste gaan de deur uit op 30 december. Op het menu: kalkoenrollade, champignonroomsaus, gebakken witloof en knolselderpuree. Om de vingers bij af te likken.

“De maaltijden zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en evenwichtig, met groenten van een biobedrijf in Merelbeke. Gevarieerde voeding is iets wat de meeste arme mensen niet kunnen betalen”, vertelt Geert Deruyck van vzw Ateljee, die kwetsbare mensen hulp en werk aanbiedt. Samen met Voedselondersteuning Gent (VOG) en de vrijwilligerskoepel Kras sloeg hij de handen in elkaar voor dit warme initiatief.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio