N-VA haalt hulp van buiten Gent voor referendum

N-VA haalt hulp van buiten Gent voor referendum

Foto: -

Gent - De Gentse N-VA van Siegfried Bracke roept partijgenoten in en rond Gent op om samen de laatste handtekeningen in te zamelen voor een referendum. Ook buiten Gent worden de troepen opgetrommeld.

“Laat ons met zo veel mogelijk N-VA-afdelingen meewerken aan dit initiatief.” Tot in Kaprijke en Deinze werd de oproep gisteren verspreid onder lokale N-VA-groepen op sociale media. N-VA blaast woensdag 28 december verzamelen in Mariakerke om handtekeningen te verzamelen. Ook Siegfried Bracke verspreidde de oproep. “Nog eventjes en we hebben de grens gehaald.”

De Gentse N-VA en de groep Intelligent Mobiel willen in Mariakerke met een grote inzamelactie de laatste van 26.000 geldige handtekeningen binnenhalen. Daarmee kunnen ze een referendum vragen over het circulatieplan van Gent. De hulp die N-VA krijgt van buiten Gent kan enkel dienen om Gentse handtekeningen in te zamelen. Want enkel mensen gedomicilieerd in Gent mogen tekenen.

Die volksraadpleging houden vóór 3 april, de dag dat het plan ingaat, lukt niet meer, gaf de Stad Gent al aan. Er is ruim drie maanden nodig voor de telling en de administratieve voorbereiding. Maar de twee groepen zijn vastbesloten hoe dan ook een referendum te houden, ook na 3 april. Dat N-VA daarvoor sympathisanten van buiten Gent moet inschakelen, toont wel dat het inzamelen moeilijk loopt.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio