Met een druk op de knop en een lading confetti hadden presentatoren Sven Ornelis en Anke Bunckinx om iets na 18u de optocht officieel geopend. Dat deden ze samen met Mechels burgemeester Bart Somers en mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. Somers reageerde erg opgetogen: "De stad was echt feeëriek en nostalgisch. Ik zag veel gelukkige mensen en betoverde kinderen. Dit was een feest voor heel de stad." 

Met een nieuwe wagen van Joe warmden Sven Ornelis en Raf Van Brussel het massaal opgekomen publiek op. "Vorig jaar waren we in een andere provinciestad Antwerpen. Dit jaar zijn we het in het grote en prachtig verlichte Mechelen", zei Ornelis enthousiast. 

Praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen en de kerstman trokken via de Bruul naar de Grote Markt en de Veemarkt om vervolgens via de Frederik de Merodestraat op de IJzerenleen en in de Onze-Lieve-Vrouwestraat te arriveren. Toen was het al iets na achten. Door de drukte doen veel horecazaken in de binnenstad momenteel goede zaken. Ook de meeste winkels hadden speciaal tot 21u open gehouden. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio